ABOUT_Merel_Baeten.jpg

BE BOLD OR Italic, never rEGULAR.

Ik studeerde af als bedrijfspsychologe, maar vond via allerlei wegen uiteindelijk een fijn plekje in de creatieve online wereld. Onder de naam Studio Birdy schrijf en creëer ik content in de breedste zin van het woord. Zo heb ik diverse startups en (creatieve) bedrijven geholpen bij het opzetten, realiseren en uitbouwen van (online) marketingcampagnes, social media, webdesign en branding. Daarnaast stroomt de creativiteit uit mijn pen voor (SEO) copywriting en journalistieke doeleinden. Van mijn creatieve passies heb ik een fulltime bezigheid gemaakt met klanten als Soum’s, Optiek Jan Huysmans, Q Immo, Comforthome, Johny Be Good, Gobi Amsterdam, IXXI design, Wijck en de Nederlandse Spoorwegen.

In 2014 ben ik TOLD YOU SO gestart, een online lifestyle magazine geïnspireerd door interieur, fashion & beauty, kids en travel. Meer dan drie jaar heb ik samen met Noémie Peeters, Dorothee Dubois, Waltrui Huysmans en Jennifer Maes met veel plezier hieraan gewerkt. Door het platform zijn er mooie samenwerkingen, warme vriendschappen en unieke projecten ontstaan, zoals Het Poster Project. Daarnaast heb ik voor het magazine heel wat gelijkgestemde girlbosses uit België en Nederland ontmoet en geïnterviewd, zo inspirerend! Eind 2018 heb ik met mijn fijne team van content creators besloten het TOLD YOU SO avontuur stop te zetten aangezien andere creatieve uitdagingen op onze paden kwamen. What a beautiful ride it has been! Op TOLD YOU SO kan je overigens nog steeds terecht om creatieve zielen en start-ups te ontmoeten, unieke ideeën op te doen of om de verschillende cityguides van diverse steden uit binnen- en buitenland te ontdekken.

Eind 2018 ben ik als deeltijds content marketeer aan de slag gegaan bij The Cult of Content, een jong, dynamisch marketingbureau uit Antwerpen. Ook was en ben ik betrokken geweest bij de opstart van de eerste hockeyclub van Antwerpen, HC Olympia en heb ik me ingezet als social media manager tijdens de Hockey World League. Al deze samenwerkingen, opdrachten en creatieve uitspattingen zorgen ervoor dat mijn dagen voornamelijk bestaan uit brainstormen, bedenken, schrijven en inspireren.

Ik ben een zogenaamde Belgian based Dutchie die met veel liefde en plezier in Antwerpen woont met hubby Timo en zoontjes Storm en Fender. In mijn vrije tijd ben ik gepassioneerd bezig met interieur, zo wordt ons huis regelmatig gebruikt voor fotoshoots (waar ik best fier op ben). Van jongs af aan word ik al Birdy genoemd, en net als het vogeltje zelf is zwart mijn lievelingskleur.